BejelentésManófalva Családi Bölcsőde - Dr. Forgó Edina gyermekpszichológus
Családi bölcsőde 3 éves korig keresztény neveléssel

MENÜ

Kedves Szülők!


Köszöntök minden kedves érdeklődőt a honlapomon!

 

 

  

Kedves Szülők!

 

Gyermekpszichológusként az elmúlt 17 évben folyamatosan azon dolgozom, hogy gyermekeink lehetőleg a legoptimálisabb környezeti feltételek mellett növekedjenek, fejlődjenek, hogy később, amikor az iskolai éveiket elkezdik, kudarc nélkül, sikerekkel vágjanak bele egy sok-sok éves folyamatba, mely felnőttkoruk egyik legdöntőbb befolyásolója lesz.


Családi bölcsődénk 2008-ban indult, azzal a céllal, hogy az idejáró gyermekek olyan gondoskodásban részesüljenek, mely szerintem számukra a lehető legfontosabb.


Először is minden gyermeket elfogadunk minden "hibájával", hiányosságával együtt, türelemmel, szeretettel, mindenkinek a saját, egyénre szabott igényeinek szóló figyelmet szentelve.

Ebbe sok minden beletartozhat, gondoljanak például arra, amikor a hagyományos "menzát", amit a kisgyermek a bölcsődében, óvodában kap, a gyermekek elég jelentős része nem fogyasztja el, akkor reggeltől akár késő délutánig szinte nulla kalóriabevitellel létezik, hiszen ezekben az intézményekben nincs arra lehetőség, hogy a felkínált tízórai, ebéd, stb. helyett, ha a gyermek nem szereti, vagy válogatós, másra "fáj a foga", akkor más élelmiszert kaphasson. Ilyen probléma családi bölcsődénkben nem lehet, itt mindig odafigyelünk, hogy ha a gyermek nem szereti a felkínált ételt, akkor valami olyasmit kapjon, amit elfogad (a szülővel egyeztetett listáról). Igy itt senki vércukorszintje nem lesz sem égbeugró, sem alacsony.


A személyes, szeretetteljes gondoskodás nem merül ki az időben elvégzett pelenkacseréken, mindennapi levegőztetésen, etetésen, stb. ebben maximálisan igyekszünk az édesanyák otthon végzett tevékenységének helyi folytatói lenni. Ezen alapvető gondozási műveletek mellé mi olyan játékhelyzeteket teremtünk, ami az adott kisgyermek értelmi, kognitív (megismerő) funkciónak a lehető legjobb fejlődési környezetet biztosít.


A kicsik korának megfelelő fejlesztő játékokat adunk, persze a kötetlen szabad játék tiszteletben tartása mellett, akkor beavatkozva, amikor a gyermek éppen láthatóan keresi, hogy milyen új játékszerrel foglalatoskodjék. Ilyenkor a játékkészletből olyan játékszert kínálunk, amely nem a divatosság, a csili-viliség mintapéldánya, hanem a funkciója a lényegi eleme, az, hogy általa a kicsi gyermek úgy tölti a játékidejét, hogy közben a megcélzott érzékszervei optimálisan ingerelve, folyamatosan fejlődjenek.

 

 

 


 Mi a gyermek hosszútávú érdekeit tartjuk fontosnak, azaz azt, hogy felnőttként olyan életpálya-karrierje lehessen, amire csak képes, magánéletében harmónikus párkapcsolatban funkcionálhasson, szerető szülő legyen egykoron, és így tovább. Ehhez olyan gyermekkori inditásra van szükség, mely a szerető szülői karok meghosszabbításaként, a szülőkkel folyamatosan együttműködve, a kisgyermek valódi érdekeit elégíti ki.

Az iskolai évek előtti időszakban szeretnénk olyan partnerei lenni a szülőknek, akikben maximálisan megbízhatnak, akik időben észreveszik, ha gond van a gyermek fejlődési menetében, ezt egyeztetett "kezelésekkel" azonnal orvosolják. Gyermekeinkről fejlődési naplót vezetünk, részletesen feljegyezve minden lényegesnek itélt eseményt, haladást, visszaesést. A nevelési évben általában 1-2 szülői értekezleten mindenkire érvényes általános tájékoztatást tartunk, ezen kívül bárki számára nyitott lehetőség, hogy a gyermekéről érdeklődjön akár személyesen, akár elektronikus levelezésben.


Amennyiben kíváncsi ránk, és egyetért nevelési elveinkkel, szeretettel látom gyermekével együtt egy személyes találkozóra, melynek idejét telefonon (06-20/584-45-46, 06-30/268-20-99) vagy e-mailben: manofalva.drforgo@gmail.com lehet egyeztetni.

 


 

 


 

Beíratkozás 6 hónapos kortól 3 évesig.

 

Nyitva: hétköznap 7.10 – 17.00 (utána ügyelet kérhető)

Havidíj AKCIÓS, ÚJ SZERZŐDŐKNEK: 35.000 Ft/hó, tartalmazza a napi 4 étkezést heti 5 napos szerződés esetén.

Heti 2 napos ellátás esetén 15.000 illetve heti 3 napos ellátásnál 24.000Ft/hó a gondozási díj,  szintén napi 4 étkezéssel.

Félnapos ellátást 12 óráig tudunk biztosítani, reggelit, tízórait és ebédet tartalmaz, ez heti 2 nap esetén 12.000 Ft/hó, heti 3 nap esetén 20.000 Ft/hó és teljes hónapban pedig 29.000 Ft/hó.

 

 

Érd-Parkváros, Zengő u. 52.

Információ: Dr. Forgó Edina,

06-20/584-45-46,

06-30/268-20-99

 

 

 
Képgaléria